El projecte

Com és la teva relació amb el bosc? Tens un record (recent o llunyà) on el bosc hi jugui un paper important? Envia’ns-el!

Ens el pots fer arribar molt fàcilment en forma de text, vídeo o missatge de veu a través d’aquest formulari (s’ha ampliat el termini , ara fins el 29 de gener!).

Del material que rebem n’escollirem algunes peces per exposar-les en públic i crear-ne petites històries. Cada història tindrà com a fil conductor la vivència o record d’una persona amb un bosc que, amb l’ajuda d’algunes eines de les que disposa la ciència, transportarem al futur per mirar de predir com seran els boscos d’aquí uns anys. Canviaran els boscos que coneixem avui en dia? Quin paper hi té el canvi climàtic?

Malgrat l’aparença d’estabilitat, els boscos estan vius i són mutables. Un bosc canvia al llarg del temps i respon al clima o a les pressions de l’activitat humana, a vegades, de manera dramàtica. Són sistemes especialment vulnerables al canvi climàtic.

Coordinem aquesta iniciativa un grup d’investigadors del CREAF i la Universitat Autònoma de Barcelona que ens dediquem a estudiar els boscos. Hem treballat en col·laboració amb artistes per organitzar l’activitat Boscos en moviment. Com afectarà el canvi climàtic els nostres boscos?, en el marc de l’exposició Després de la fi del món, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’activitat tindrà lloc al CCCB el 15 de març a les 18:30h i estarà oberta a tothom.  Us hi esperem!